Am observat că românii sunt din ce în ce mai interesați și preocupați de un stil de viață sănătos, fapt ce mă bucură. Consider că multe probleme de sănătate sau de greutate pot fi evitate și rezolvate simplu, cu atenție în ce privește alimentele consumate și o minimă educație alimentară.

Înainte de a lua hotararea să vă schimbați stilul de viață cu unul echilibrat și ordonat este important să vă documentați, deoarece acest lucru nu presupune doar o alimentație sănătoasă. Ca să aveți o sănătate bună și un trup frumos, nu vă trebuie neapărat diete elaborate și programe sofisticate de sport.

Adevărata sănătate înseamnă starea de bine emoțională, fizică, mentală și sufletească. Toate informațiile de care aveți nevoie le puteți găsi la doctorul vostru, la un nutriționist, la cursurile despre nutritie, în filmele documentare și în cărțile despre nutritie.

Cărțile de nutritie reprezintă noul trend în materie de lectură în România. În ultima perioadă și eu m-am axat pe acest gen de cărți unde am găsit informații interesante despre cum să identific alimentele sănătoase, cum să mă hrănesc sănătos fără a apela la diete drastice sau despre miturile alimentare.

Suma obiceiurilor noastre se reflectă în starea sănătății pe care o avem. Alt factor care contribuie la o viață frumoasă și sănătoasă este educația.

De ce mi-e foame Dr. Marie Thirion | Trucuri sanatate
Sursa foto: Philobia.ro

Una dintre cărțile de nutritie pe care le-am citit si care mi-a atras atenția se numește “De ce mi-e foame?”, cumpărată de la editura Philobia. Dr. Marie Thirion, autoarea cărții, analizează mecanismele care stau la baza senzației de foame, a plăcerii și a sațietății, dar și comportamentul pe care-l avem într-un anumit mediu nutrițional. Prin faptul că înțelegem mai bine cine suntem, de ce și cum mâncăm, această carte ne invită să înțelegem totul despre foame, o pulsiune care ne ajută de altfel să trăim și să ne dezvoltăm.

Îmi place că este scrisă pe înțelesul tuturor și nu e nevoie de cunoștințe tehnice pentru a înțelege mesajul, ci doar de o minte deschisă.

Dacă v-ar plăcea să descoperiți cât mai multe informații despre nutriție și despre un stil de viață sănătos, vă invit să participați la concursul nostru de pe Facebook în care puteți câștiga cartea “De ce mi-e foame?”, amintită mai sus. Concursul se va desfășura în perioadă 1 decembrie – 7 decembrie 2017. [CONCURS INCHEIAT]

 

Comenteaza prin Facebook

DISTRIBUIȚI