În ultima perioadă, am început să citesc diverse cărți de nutriție. De fiecare dată când aveam o curiozitate în legătură cu alimentația întrebăm doctorul sau nutriționistul despre respectivul subiect. O voi face în continuare, ei sunt în domeniu și cunosc cel mai bine răspunsurile, însă îmi doresc să mă documentez mai mult și să-mi creez propria părere.

Consider că unele cărți, indiferent de gen, reușesc să ne schimbe sau să vedem lumea cu alți ochi. Cred că fiecare dintre noi are cel puțin o carte despre care poate spune că l-a influențat în vreun fel sau i-a lăsat o urmă.

Printre cărțile care au avut un impact pozitiv asupra mea se numără și “Creierul din burta. Descoperiri științifice recente și sfaturi practice pentru o sănătate mai buna”, cumpărată de la editura Philobia.

Carte Creierul din burta | Trucuri sanatate
Cartea Creierul din burta Sursa foto: Philobia.com

Dacă ar fi să punem pe un podium, ca importanță, organele din corp, mulți dintre noi ar răspunde că inima, creierul sau ficatul ar fi cele mai importante. V-ați gândi, oare, că stomacul ne-ar da rațiunea peste cap? Și cu aceleași arme pe care le folosește și creierul. Cercetătorii l-au numit un al doilea creier sau “creierul din burta”.  În timp ce creierul de sus gândește, se proiectează pe sine și reflectează, cel de jos, populat de miliarde de neuroni, veghează asupra digestiei și, în același timp, joacă un rol major în formarea emoțiilor. Încă și mai surprinzător, activitatea burții ar influența personalitatea și alegerile noastre, făcându-ne, după caz, timizi sau curajoși.

Există indicii că boli grave precum sindromul Parkinson s-ar naște și s-ar dezvolta în creierul de jos înainte de a-l afecta pe cel de sus.

Stomacul nostru reprezintă o duzină de emoții. El nu doar ne cere mâncare. O mai bună înțelegere a celui de-al doilea creier ne ajută să ne înțelegem emoțiile și să ni le controlăm.

Pe lângă informațiile acestea, autorii analizează oportunitatea unor regimuri alimentare și metode terapeutice precum administrarea de probiotice, tipuri de respirație, metode de masaj abdominal și hipnoză. În același timp, abordează subiectul alăptării și explică ce efect are laptele matern sau, după caz, laptele praf asupra nou-născuților.

În cazul în care ați găsit interesante lucrurile din carte și doriți să o descoperiți, vă invit să participați la concurs pe pagina noastră de Facebook. Premiul constă în 3 exemplare ale cărții “ Creierul din burta. Descoperiri științifice recente și sfaturi practice pentru o sănătate mai buna” pentru 3 câștigători individuali.  Concursul se va desfășura în perioada 22 Decembrie – 31 Decembrie 2017.

Comenteaza prin Facebook

DISTRIBUIȚI