Uleiul de catina -medicament minune | Trucuri sanatate

Despre uleiul de cătină sunt de spus numai cuvinte de laudă. Prezintă numai beneficii, atât pentru organism, cât și pentru ten, piele și păr.

Cătina este un produs natural, cu fructe mici, portocalii, cu sâmbure tare. Dacă până acum, era ușor dată la o parte și nu avea o însemnătate pentru populație, în ultima perioadă, aud că din ce în ce mai multă lume o folosește sub diverse forme: sirop de cătină, cătină cu miere, ulei de cătină.

Ce conține cătina

Fructele de cătină sunt pline de vitamine și minerale: au un conținut bogat de Vitamina C, A ( de 3 ori mai multă decât morcovii ), B1, B2, B6, E, K, P, F, Calciu, Fosfor, Magneziu, Fier, Potasiu.

Beneficii pentru organism

Fructele de cătină au multiple beneficii, dar foarte multă lume nu le știe pe toate. Trebuie să avem încredere în natură și în ceea ce ne oferă, deoarece tot ce înseamnă natural, înseamnă sănătate.

  • Bogate in Vitamina E, incetinesc procesul de imbatranire, previne aparitia cancerului si scade procesul de stres;
  • Înlătura anemia, tratează hepatita, ajută la scăderea colesterolului, protejează inimă și vasele de sânge ;
  • Stimulează sistemul imunitar, are acțiune antibacteriană, tratează răcelile și simptomele febrile ;
  • Tratează ulcerul gastric ( luați o linguriță de sirop de cătină, dimineață ), alergiile și reumatismul.

 

Beneficii în frumusețe

Dacă reușim să ne ținem de tratamentele bazate pe uleiul de cătină, pielea noastră ne-ar mulțumi.

Cătina este folosită de mii de ani și este considerată un elixir al tinereții. Cu trecerea timpului, corpul și pielea noastră capătă transformări, iar trăsăturile noastre se schimbă ușor.

Încetinește îmbătrânirea pielii: uleiul extras din cătină este cea mai bună soluție pentru regenerarea pielii. Are și un puternic efect antirid ;

Vindecă rănile, zgârieturile sau tăieturile ;

Combate celulita: folosiți uleiul de cătină în masajul anticelulitic ;

Regeneaza podoaba capilară  și curată scalpul de sebuum: puteți folosi uleiul de catină  în măștile de păr ;

Cum preparați uleiul de cătină

Prepararea uleiului de cătină acasă este un proces simplu și deloc costisitor. După ce ați cules/cumpărat cătina, o spălați și mărunțiți fructele. Le puneți într-un borcan cu 150 ml de ulei de floarea-soarelui. Borcanul se ține la temperatură camerei timp de 3 săptămâni. Alegeți uleiul format și păstrați-l într-un recipient închis. 

Comenteaza prin Facebook

DISTRIBUIȚI