Alimente impotriva acneei | Trucuri sanatate

 Top alimente ANTI-ACNEE. Include-le în meniul zilnic! 

Acneea este cea mai întâlnită afecțiune a pielii. În cele mai multe cazuri apare în perioadă adolescenței, însă nu este o regulă. Nu trebuie să răsuflăm ușurați  în cazul în care am trecut de acea perioadă fără acnee, ea apare și la o vârstă matură. Sunt adulți care se confruntă cu altfel de probleme datorită hormonilor fluctuanți, stresului, întreruperea anticoncepționalelor sau de la anumite medicamente.

Alimentația are o influență mare asupra pielii și tenului. Ea ajută să prevină sau să combată acneea. În primul rând, trebuie să încercăm  să mâncăm sănătos. Pielea arată altfel atunci când consumăm fructe și legume : mai hidratată, mai netedă, mai tânără.

Sunt câteva alimente, benefice pentru acnee, care ar trebui incluse în meniul zilnic.

Migdale crude

Migdalele crude conțin Vitamina E, care este un bun antioxidant împotriva acneei. Este indicat să se consume crude deoarece sunt mai sănătoase și au valori nutritive mai mari.

Pont! Puteți apela și la o mască cu migdale. Aveți nevoie de 2 linguri de lapte, 3-4 migdale, 1 lingură suc de portocale, o capsulă Vitamina A. Într-un blender amestecați toate ingredientele, obțineți o pastă și o aplicați pe față și pe gât. Lăsați să acționeze cam 20 de minute, apoi spălați fața cu apă călduță.

Pepene rosu

Pepenele roșu reglează hormonii și face minuni asupra acneei. O cură de pepene roșu de 1-2 săptămâni va căpăta efecte vizibile tenului.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este un adevărat elixir pentru organism. Ne ajută să ne păstrăm aspectul tânăr și o piele netedă și sănătoasă. Elimină toxinele din organism, reglează hormonii și este anti-bacterian.

Spanacul

Spanacul este și un tratament naturist pentru acnee. Poate fi consumat sub formă de suc, lângă alte legume sau fructe. Tratează afecțiunile pielii datorită Vitaminelor K, A, E.

Smochinele

Consumul de smochine îmbunătățește calitatea pielii și a părului. Pot fi folosite și frunzele de smochin. Le zdrobiți și le aplicați direct pe coșuri.

Citricele

Citricele pot fi consumate în stare proaspătă, sub formă de sucuri sau preparate sub formă de pastă pentru piele și ten. Sucul de la citrice poate fi folosit sub formă de loțiune tonică, deoarece funcționează că un exfoliant natural. Îndepărtează celulele moarte și destupă porii.

Cerealele integrale

Cerealele integrale conțin Zinc, iar zincul estompează acneea. Este bine să le introduceți în meniul dumneavoastră de zi cu zi.

Morcovii

Ce ziceți de o mască de față pe bază de morcovi? Aveți nevoie de 1 morcov și 2 lingurile de miere de albine. Morcovul trebuie să fie fiert și se amestecă cu mierea, până devine o pastă. Aplicați pe ten și o lăsați să acționeze cam 15-20 minute.

 

Comenteaza prin Facebook

DISTRIBUIȚI