Tratament pentru par cu bere | Trucuri sanatate

Nu sunt băutoare de bere sau de alcool, în general. Dar, recunosc că, atunci când găsesc câte o bere în frigider, “fur” o ceașcă și o folosesc pentru păr. Chiar dacă este consumată pentru gustul său plăcut și răcoritor, berea poate fi utilizată și în scop cosmetic, deoarece aduce multe beneficii părului.

PROPRIETĂŢILE BERII

Principalele proprietăți nutritive ale berii sunt conturate prin conținutul sau bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Dacă este consumată cu moderație are efecte benefice asupra reducerii riscului de diabet, boli cardiovasculare sau osteoporoză.
Berea este bogată în calciu, magneziu, potasiu, iod, astfel protejează densitatea minerală a oaselor. Are un conținut ridicat în vitamina B6 și B12, care are proprietăți antianemice, fiind rar găsite în alte alimente.

BENEFICIILE BERII PENTRU PĂR

Proteinele din malț și hamei întăresc firul de păr și îl repară. Mineralele ( magneziu, potasiu, fosfor ) hrănesc firul de păr și tonifică scalpul. Complexul de vitamina B oprește căderea părului și ajută la creșterea lui.
Am observat că se găsesc în magazinele specializate șampoane, măști de păr sau creme pe bază de bere. Eu am încercat doar varianta de tratament home made și pot spune că a funcționat. În cazul în care ești adepta metodelor naturiste mai simple, poți încerca mai multe tratamente pentru păr cu acest ingredient-minune.

TRATAMENT PENTRU VOLUM ȘI CREȘTEREA PĂRULUI

Puneți într-un bol jumătate de pahar de bere, un gălbenuș de ou și o linguriță de miere. Amestecați toate ingredientele și aplicați compoziția pe toată lungimea părului. Se lasă timp de 50 minute, apoi se spăla cu șampon și se clateste bine. Încercați să faceți această procesura 1 data pe săptămână.

TRATAMENT PENTRU PĂR DETERIORAT ȘI VÂRFURI DESPICATE

Formați un mix din 200 ml bere cu 2 linguri de ulei de măsline. Aplicați pe păr și stați cam 30 de minute. Spălați părul cu apă călduță.

TRATAMENT PENTRU STRĂLUCIREA PĂRULUI

Varianta pe care o folosesc este simplă. După ce îmi spal părul după șamponare, îl clătesc cu 500 ml de bere bogată în drojdie. Las tratamentul să acționeze pentru 20 de minute, apoi îmi usuc părul.

Nu trebuie să vă faceți griji de mirosul de bere, acesta dispare după ce vă uscați părul.

Dacă știți si alte tratamente pentru păr, nu ezitați să ne scrieți in comentarii.

Comenteaza prin Facebook

DISTRIBUIȚI