Există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a trăi un stil de viata sanatos, de la a urma o dietă sănătoasă, până la a face câteva exerciții fizice zilnic. Trebuie să înțelegeți de la început că sănătatea implică mai mult decât mâncatul ocazional de salate sau decât scurte plimbări prin parc. Pentru un organism sănătos trebuie depuse mai multe eforturi, care în timp duc la un stil de viață.

Se spune că dacă vreți să faceți schimbări în stilul de viață, trebuie să începeți ”din farfurie”. Primii pași pentru un ritm de viață mai sănătos sunt constituiți de felul în care mâncați și de felul în care gătiți, pentru că ceea ce mâncați vă influențează starea fizică și cea psihică. Știu că nu este deloc ușor, însă există modalități simple de a menține o dietă sănătoasă, care în timp să ducă la un stil de viata sanatos.

În primul rând trebuie să înțelegeți că o alimentație sănătoasă nu se referă la restricții stricte, iar când vorbim de dietă nu înseamnă că trebuie să vă lipsiți de alimentele care vă plac. Este vorba de a câștiga mai multă energie, de a vă stabiliza starea de spirit și de a vă îmbunătăți sănătatea. O alimentație sănătoasă va face minuni pentru mintea și corpul vostru.

Cum poate mâncarea sănătoasă/alimentația corectă să ne îmbunătățească starea de spirit?

Consumul mai multor fructe și legume proaspete, gătitul acasă și reducerea zahărului și carbohidraților rafinați, poate contribui la îmbunătățirea stării de spirit și celei psihice.

O alimentație sănătoasă nu trebuie să fie prea complicat de ”întreținut”. Piatra de temelie a unui stil alimentar sănătos ar trebui să fie înlocuirea alimentelor procesate cu alimente proaspete, cât mai des posibil. Consumul de alimente naturale, neatinse de procedee chimice, poate aduce o diferență enormă asupra modului în care gândim și asupra stării de spirit.

Cu toții avem nevoie de un echilibru de proteine, grăsimi, carbohidrați, fibre, vitamine și minerale în dietele noastre, pentru a susține un organism sănătos.

Următorul aspect ar merita secțiunea sa proprie, fiind foarte important: apa. Poate ați auzit asta de foarte multe ori pe parcursul vieții, însă merită repetat. Este foarte important să beți până la 10 pahare de apă în fiecare zi pentru a vă menține funcționarea corectă a organismului. Apa hidratează, elimină toxinele și aerisește creierul.

Metode stil de viata sanatos | Trucuri sanatate
Metode stil de viata sanatos Sursa foto: Midoris.ro

De asemenea, pentru un stil de viata sanatos foarte importante sunt următoarele aspecte: exercițiile fizice și somnul. Acestea merg mână în mână. Cu rutina exercițiilor potrivite, cu un somn bun de 7 ore și cu nutriția potrivită, puteți avea un stil de viață sănătos, care să vă influențeze viața în mod pozitiv. Activitatea fizică are impact asupra calității generale a somnului și vă va ajuta să aveți parte de un somn mai odihnitor, iar somnul ne păstrează funcționarea fizică și mentală la nivel optim.

Nu trebuie urmat modelul ”mergem la sală”. Faceți ce sport vă place, orice activitate fizică este bine venită. Însă aceasta trebuie făcută constant, câteva zile pe săptămână.

Medicamentul cel mai vechi pentru suflet este râsul. Acesta vă ușurează de stres, vă îmbunătățește starea de spirit, previne bolile de inimă și crește imunitatea.  Zâmbiți și râdeți cât mai des!  Acest lucru vă poate întări relațiile sau vă poate ajuta în legarea unor noi prietenii.

Nu există reguli pentru un stil de viata sanatos. Cheia este să vă acceptați corpul așa cum este el și să găsiți ritmul/programul care funcționează cel mai bine pentru voi. Nu trebuie să uitați că rezultatele se văd în timp, așa că trebuie să fiți constanți și optimiști în permanență. Pentru un stil de viață sănătos este important să recunoașteți aspectele vieții pe care le puteți controla, și anume obiceiurile zilnice, care influențează starea psihică și fizică.

Comenteaza prin Facebook

DISTRIBUIȚI