Ce trebuie sa facem pentru a fi fericiti | Trucuri sanatate

Ce trebuie sa facem pentru a fi fericiti. Iată câteva ponturi!

Fericirea este o bucurie imensă caracterizată prin emoții pozitive, plăcute. Consider că ea se învață, nu te naști cu ea. Alegem să fim fericiți în viață prin diferite lucruri sau acțiuni pe care le facem. Ea nu este doar o stare de spirit, ci și un beneficiu asupra sănătății.

Vreți să știți cum ajungem la ea? Evident, sfaturile mele vor ține de viață sănătoasă pe care o putem adopta. Am descoperit câteva ponturi pe care vi le voi împărtăși și vouă.

Petrecerea timpului în natură

Susțin cu tărie că natura ne face mai fericiți. De câte ori nu v-ați relaxat doar stând întinși pe iarbă? Atuci când petrecem  timpul liber în spațiul verde ne simțim mai relaxați, mai puțin stresați și ne încărcăm cu energie pozitivă pentru încă o săptămână de muncă. Măcar o dată pe săptămână este indicat să facem acest lucru.

Mersul pe jos – detensionează și crește nivelul serotoninei

Da, banalul mers pe jos face nu numai piciorul frumos. Este mai mult decât benefic pentru organismul nostru. Probabil ați auzit de cele 30 de minute/ zi recomandate pentru mersul pe jos.

Beneficii: riscul creșterii tensiunii scăzut ; tonifică musculatura ; îmbunătățește respirația ; calorii arse ; stimulează mobilitatea ; reduce riscul de îmbolnăvire de diabet.

Verdețurile dau energie

Natura ne oferă foarte multe verdețuri care ne dau energie și ne ajută la detoxifiere. Fie că le consumăm sub formă de sucuri, fie că le folosim în mâncare, verdeturile au numai beneficii. Dacă vă simțiți lipsiți de energie într-o zi, știți ce trebuie să consumați.

Bananele cresc nivelul serotoninei

Se zice că este bine să consumăm o banană pe zi, ele sunt mai puternice decât băuturile energizante. Au un conținut bogat în Potasiu, bogate în amidon, Vitaminele A, B, C, E, Calciu, acid folic, Magneziu.

Nucile furnizează nutrienți Omega 3

Nucile conțin Omega 3, fiind considerate o grăsime bună. Sunt un real beneficiu pentru sănătate, și sunt și foarte gustoase. Ele sunt indicate bolnavilor de inimă, celor care au probleme metabolice,  care au nivelul crescut al colesterolului.

 Migdalele – hrană pentru creier

Migdalele  aduc numai beneficii organismului nostru, așa că le puteți consuma fără nicio reținere. Mai sunt considerate și alimentul perfect. Va ajută la siluetă, va ajută să țineți bolile de inimă la distanță, extrem de bune pentru sistemul imunitar. Sunt recomandate pentru a fi utilizate de copiii care sunt în creștere deoarece sporesc puterea creierului.

Ardeiul iute accelerează metabolismul

Substanța capsaicina, care se găsește în ardeiul iute, ajută extrem de mult la pierderea kilogramelor. Pe lângă asta, ajută la accelerarea organismului, menținerea sănătății pielii, stimularea circulației și stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.

Râsul eliberează hormonii fericirii 

Râsul este cel mai bun analgezic natural, eliberează endorfina ce provoacă euforia și calmează durerea. Plus că mai este și gratis. 🙂

Smoothie verde – energie concentrată 

Smoothie-ul este o băutură făcută din plante sau fructe proaspete. Este nutritivă, ușor de digerat, ideală pentru persoanele care mai fac câte o cură de detoxifiere pentru organism.

Rețetă: 

-o mână de spanac crud / salată verde ;

-Un măr ;

-2 kiwi ;

-O linguriță de miere ;

-150 ml apa plată ;

Se amestecă toate ingredientele cu ajutorul unui blender și îl puteți consuma.

Fulgii de ovăz diminuează depresia

Sunt ideal de consumat la micul-dejun, este un bun start pentru a vă începe ziua. Sunt bogați în Magneziu și diminuează depresia și anxietatea.

Apa – hidratează și elimină tensiunile

De pe lista nu putea lipsi apa, cea mai importantă resursa naturală, fără de care nu ne putem lipsi. Nici nu trebuie să va mai spun despre cei 2 litri de apă pe care trebuie să-i consumați pe zi. Beneficiile ei sunt mai mult decât știute: ne ajută la hidratarea organismului, ne ajută să păstrăm sănătatea pielii și a tenului, ne ajută să slăbim, ajută la sănătatea articulațiilor.

Comenteaza prin Facebook

DISTRIBUIȚI