Acai Bowl | Trucuri sanatate

Prima dată am văzut poze cu acai bowl pe rețeaua de socializare Instagram. Mi-a atras atenția imediat acest mic dejun, deoarece este extrem de aspectuos, are niște culori intense și vii, frumos aranjat în bol și conține multe fructe. Se zice că mâncăm nu doar cu nasul și gura, ci și cu ochii. Exact așa am făcut și eu. Pe lângă aspectul elaborat, eram sigură că este și extrem de sănătos datorită ingredientelor folosite.

Acai bowl este de fapt un mic dejun cu acai într-un bol. Acai este un fruct brazilian, de mărimea unei cireșe, de culoare albastru închis. Este cel mai folosit și apreciat fruct din Brazilia. Membrii comunității din Jauarí din Mojú, din statul de nord Pará, se hrănesc cu acest fruct care se află la baza alimentației lor. Acai nu este folosit doar în alimentație, ci și pentru fabricarea de săpunuri și cosmetice. Ei respectă foarte mult acest fruct minune și se află în recomandările lor atunci când dorești un smoothie sau un desert.

Acai fruct | Trucuri sanatate
Fructul Acai

 

Beneficiile nutriționale ale fructului acai sunt numeroase: fibre, vitamine B1, B2, B3, E, acizi grași Omega 3, Omega 6, Omega 9, calciu și potasiu.

Ajută organismul în lupta împotriva bolilor și a procesului de îmbătrânire, reduce nivelul colesterolului în sânge, previne formarea de cheaguri de sânge și îmbunătățește circulația sanguine, ne ajută să slăbim, să menținem o greutate sănătoasă și previne cancerul.

În cazul în care nu-l găsim în stare naturală, putem să-l folosim și sub formă de pudră organică. Se găsește în majoritatea magazinelor care comercializează alimente BIO și produse naturiste.

Acai bowl | Trucuri sanatate
Acai bowl

CUM SE PREPARĂ

Acai bowl se prepară foarte ușor, folosind ce alimente dorim noi. Dacă obișnuiești să-ți faci acasă smoothie, consideră că știi deja modul de preparare.

Ingrediente:

  • 1 ceașcă lapte de migdale
  • 1 ceașcă de afine
  • 1 banană
  • 1 lingură pudră de acai
  • 1 lingură semințe de chia

Amestecați totul într-un blender până se transformă într-o pastă. Decorați cu fructe, nuci și semințe, folosindu-vă imaginația și creativitatea.

Rezultatul va fi unul delicios, hrănitor, răcoritor și sănătos.

Comenteaza prin Facebook

DISTRIBUIȚI