Bicarbonat de sodiu | Trucuri sanatate

Din vremuri îndepărtate, bicarbonatul de sodiu este folosit ca remediu pentru indigestii și ca săpun exfoliant.  Prima dată când l-am folosit a fost cu scop alimentar, în rețetele de prăjituri, înlocuind praful de copt.

Mai târziu, citind mai multe despre proprietățile bicarbonatului de sodiu, mi-am dat seama că poate fi extrem de util în viața noastră. Această sare alcalină care se poate regăsi în orice supermarket sub formă de pudră albă, poate fi folosită atât în bucătărie, pentru îngrijirea personală, cât și în scopuri medicinale. Reprezintă o soluție ieftină ( costă în jur de 2 lei ) și extrem de eficientă la care putem apela.

Iată cele 5 MODURI în care folosesc bicarbonatul de sodiu:

Te poate ajuta să ai o casă curată

Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu una de suc de lămâie și cu o jumătate de ceașcă cu apă fierbinte. Pune amestecul într-un recipient cu pulverizator și agită bine înainte de folosire. Eu l-am folosit pentru curățarea obiectelor sanitare, obiectelor din inox, gresie, faianță. Un lucru care îmi place foarte mult este acela că aparatele din inox își recapătă luciul original.

Mirosul neplăcut din frigider are soluții

Produsele electrocasnice trebuie îngrijire cu atenție pentru a nu deveni o sursă de bacterii și microbi. Pentru a elimina mirosul din frigider, o dată pe lună, folosesc la curățarea interioară o soluție naturală din 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 1 litru de apă. Apoi păstrez un recipient cu bicarbonat pe unul dintre rafturi, iar acesta va neutraliza mirosurile.

Dinți albi și frumoși

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai populare remedii naturale pentru îngrijirea dinților. Pune o cantitate mică de bicarbonat de sodiu pe periuța de dinți și periaza. Îndepărtează eficient placa bacteriană, albește dinții, combate microbii și împrospătează respirația.

Nu este indicat să îl folosim foarte des, pentru că este foarte abraziv și poate afecta smalțul dinților. O dată pe săptămână este suficient.

Mască de față

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit la curățarea zilnică a tenului: îndepărtează celulele moarte și curata tenul de puncte negre. Eu obișnuiesc să-mi fac o mască de față din 2 linguri cu bicarbonat și apă călduță. Opțional, poți folosi și suc de lămâie. Timp de 10 minute masează față cu mișcări circulare, până simți că ai acoperit toți porii, apoi clătești cu apă călduță.

Remediu pentru picioarele umflate

Dacă ți se umflă picioarele, datorită circulației venoase deficitare sau pentru ca sunt obosite, adaugă într-un litru de apă 2 linguri de bicarbonat și o lingură de sare. Repetă tratamentul timp de 1 săptămână, iar efectele vor fi vizibile.

Intrebuintari bicarbonat de sodiu Trucuri santate

Comenteaza prin Facebook

DISTRIBUIȚI