A sosit acel moment al anului în care mirosul preferat în casă este cel de scorțișoară și de portocală. Pe lângă pregătirile culinare de sărbători, în care speri ca Ajunul să nu te prindă cu ultimul cozonac în cuptor sau cu ultima glazură pentru prăjituri, ar fi de preferat să-ți faci o idee din timp despre cum vrei să arate casa ta atunci când vei primi oaspeții.

Decorațiunile pentru Crăciun le poți face de pe acum, mai ales dacă ai copii, deoarece ei sunt cei mai nerăbdători și se bucură sincer de aceste sărbători de poveste.

Îți poți impresiona prietenii cu decoratiuni naturale făcute de mânuța ta, simple, dar de efect, din lucruri pe care le ai deja în casă. De asemenea, cei mici te pot ajuta la ornamentele pentru pom și pentru restul casei, cu siguranță vor iubi această activitate creativă.

În cazul în care decorațiunile de Crăciun din magazine nu sunt pe placul tău sau ți se par costisitoare, aceste  ornamente lucrate manual reprezintă alegerea ideală.

Îți propunem 3 decoratiuni naturale de Crăciun pe care le poți face cu ușurință acasă. Dacă altor persoane le-a ieșit, cu siguranță o să-ți iasă și ție.

Decoratiuni naturale de Crăciun din portocale uscate

Aceste ornamente din portocale uscate sunt preferatele mele, deoarece se realizează foarte ușor și se combină mirosul de portocală cu cel de brad. Acest miros este mai plăcut decât orice parfum.

Mai ții minte când bunica noastră așeza cojile de portocale pe calorifer sau în boluri pentru a răspândi un miros plăcut? De acolo a plecat ideea de a decora casa cu felii de portocale uscate.

Ornamentele de Crăciun cu portocale uscate se realizează simplu. Cumperi câteva portocale mari și cu coajă groasă. Dacă îți dorești să ai felii în diferite mărimi poți adăuga în coș și câteva lămâi sau lime.

Tăie toate fructele în felii, scoate cu o furculița sâmburii și le pui la uscat pe o hârtie sau un ziar. Poți alege varianta de a le usca și în cuptor, pe o hârtie de copt, timp de 1h – 1h jumătate.

După ce s-au uscat citricele, le poți agăța pe ramurile bradului cu ață/agrafe pentru hârtie sau pe coronița din brad. Pentru a le face mai strălucitoare poți folosi un spray colorat sau cu sclipici. În cazul în care dorești să capete un aspect nins tot ce trebuie să faci este să presari niște zahăr pudră.

Decoratiuni naturale de Crăciun din conuri de brad

Decoratiuni naturale Craciun conuri brad | Trucuri sanatate
Decoratiuni naturale de Craciun conuri brad Sursa foto: Pinterest.com

Conurile de brad dau o notă de unicitate locuinței tale. Arată ca niște brazi în miniatură și miros la fel de proaspăt și iernatic ca frații lor mai mari. Dacă faci o plimbare prin parc sau printr-o pădure de conifere vei găsi în mod sigur conuri, tot ce trebuie să faci este să le aduni.

Dacă dorești să faci o ghirlandă din conuri pentru a orna bradul, lustra, șemineul sau ferestrele ai nevoie doar de o sfoară pe care o legi de vârf. Pentru a colora conurile ai nevoie de un spray colorat sau cu sclipici.

De asemenea, poți orna fiecare con de brad cu mărgele, steluțe, nasturi, globulețe textile. Ai nevoie doar de lipici și un pic de imaginație.

Decoratiuni naturale de Crăciun din mere și scorțișoară

Decoratiuni naturale Craciun mere | Trucuri sanatate
Decoratiuni naturale de Craciun mere Sursa foto: Pinterest.com

Simplu, dar de efect, mai ales pe masa de Crăciun. Pentru aceasta ai nevoie de o lumânare simplă, de niște mere mari și roșii și de batoane de scorțișoară. Scoate miezul merelor cât să încăpă lumânarea cumpărată de ține. Pentru un efect mai mare poți picta merele cu o culoare albă, să fie în contrast. Tocmai ai realizat niște suporți pentru lumânări din mere și îi poți așeza lângă o crenguță de brad alături de batoanele de scorțișoară sau pe masa de Crăciun atunci când luați cină.

Tu ce decoratiuni pentru Crăciun ai pregătit anul acesta?

Comenteaza prin Facebook

DISTRIBUIȚI